onsdag 13 juni 2007

Dryge och arrogante Reinfeldt

Vad vill socialdemokraterna egentligen? Ja, den som undrar kommer att få vänta. Nu håller vårt rådslagsarbete på att påbörjas. Vi måste omvärdera och vara självkritiska. Vi är dessutom ett stort parti och vi ska ge oss tid att prata med våra medlemmar samt med andra utanför partiet som vill vara med och forma ett bättre och rättvisare Sverige. För som Mona Sahlin sa: Vi lovar att återställa rättvisan, det har Sverige råd med.

Annars var det härligt att se hur alla borgerliga partiledare tvålades till av Sahlin. Lejonborg kom lindrigast undan, men det är också rimligt med tanke på att Lejonungen gjorde sin sista debatt. Olofsson och Hägglund tog rejält med däng. Olofsson förstod inte ens vad som hände i replikskiftet.

Reinfeldt har uppenbara problem. Han vet inte hur han ska gå på Mona Sahlin. Först förminskade han henne, senare kallade han henne drygt för "partiordförande Sahlin". Det är intressant att se hur arrogant Reinfeldt beter sig nu när han fått en stark kvinna som säger emot honom. Men det där dryga duger inte i längden Fredrik, vi lever i 2000-talet!

Mona Sahlin utstrålade samtidigt både mer erfarenhet och mer ungdomlig energi än trötte, bekymrade och "ta mig härifrån"-Reinfeldt gjorde. Det lovar gått!

Media: SvD DN SvD2 DN2 AB DN3

8 kommentarer:

TOMMY RYDFELDT sa...

Vad jobbigt det måste vara att se så enögt på en debatt. Såg vi samma?

-Vi har Ibrahim Baylan. Ni har Jan Björklund. Det är skillnad, sa Mona Sahlin. Vilken sågning av en partikamrat.

Anonym sa...

Intressant det där med "rättvisa", när ska ni förklara vad det betyder? Aldrig antagligen eftersom ni inte vet, det är bara ett desperat populistiskt grepp till följd av att ni inte har någon egen politik. Sahlin argumenterar som en 10-åring, och det är väl ganska talande för vilken nivå sosseriet befinner sig på.

Jonas sa...

I brist på bättre argument hävdar du alltså slentrianmässigt att Reinfeldt har svårt för starka kvinnor?

Reinfeldt klarar sig utomordentligt bra på punkten att såväl faktiskt vara som framstå som en modern man. Göran Persson lyckades betydligt sämre på den punkten.

peoplayer sa...

...vad ska man säga. Självkritik från sossarnas sida? Finns inte och har aldrig funnits. Varför ska man vara självkritisk när man är perfekt? "Vad vill socialdemokraterna egentligen? Ja, den som undrar kommer att få vänta." Ni är alltså ett parti som inte vet vad ni håller på med? Hahaha... huvudet på spiken... Slutligen... "det lovar gått" stavas egentligen "det lovar gott" herr riksdagsman.

Anonym sa...

Bäste Luciano!

Mona Sahlin är din chef och du vill ju inte sätta henne på pottkanten i hennes första stora riksdagsdebatt - det har jag full förståelse för. Det jag inte förstår är hur hon ska klara av att få gammal skåpmat att smaka fräsch och ny. Har inte de S-märkta menyerna prövats tidigare på väljarna? Hur blev utfallet? Jo, visst, Göran Persson, det var ju han som drev regeringsarbetet helt på egen hand och vickade som alla ministrar på en gång! Resultatet?

Vad kan du och Mona Sahlin bidra med då? Häng med nu: S förlorade ett val och får det att se ut som väljarna blev lurade! Visste de inte, eller var de korkade? Var nu vänlig och avhåll dig från att publicera dina spontana tankar här. Det kan bli jobbigt i senare debatter...

Människor låter sig inte duperas hur som helst. Ibland tror människor det de vill tro, men vanligtvis tror de på möjligheterna som presenteras. Så var det ju under 30-talet och med Albin Hansson. Så som omvärlden såg ut var ju folkhemmet den lösning väljarna ville få ta del av - och så blev det. Hur man än svänger runt så vinner det trovärdigaste alternativet. Väljarna är ju inte (dumma) som du nog vill föreställa dig.

Vad vill väljarna 2010? Jag tror att de vill ha något trovärdigare än gamla prövade lösningar som - i det senaste valet - inte visat sig få den uppslutning S jade förväntat sig. Ni prövade gammal skåpmat 2006 - det gjorde högern likaså under 1930-talet. Resultatet blev detsamma!

Em. sa...

det kan ju hända att i organisationer där chefer väljs fram av arbetarna, där är cheferna (ännu?) mer omtyckta än på vanliga arbetsplatser. så att säga.

jag kan dock hålla med om att jag tycker att detta prat om lurade väljare är att romantisera vissa väljargrupper. många är faktiskt kortsiktigt egoistiska och vill bara ha tusen kronor till NU! även om det kostar dem 5000 om fem år. de kanske fattar det egentligen, ingenting kommer gratis om man inte redan är känd och stenrik (det är faktiskt så, det är ett väldigt intressant fenomen med alla gåvor som ges till rika människor), men de sätter händerna för öronen och skriker "bingo bingo". man kan ju ha turen att hinna dö eller nåt innan det är dags att betala kalaset. det hade varit skönare för människotron om de alla faktiskt var så dumma så de gått på allt snack om att fredrik & hans lilla fanclub ser till de utsatta.

och trots allt svammel om vänstervridna skolböcker är det som om många (framförallt yngre)inte längre känner till varför de har så bra villkor på arbetet. de har tappat kunskapen om arbetarrörelsens tidigare kamp och förstår inte att detta inte är något som kan tas ifrån dem igen. DET är skrämmande.

Em. sa...

förstår inte att detta ÄR något som kan tas ifrån dem skulle det ju stå förstås.

Tobias sa...

*S* Hela inlägget är ju patetiskt med tanke på arrogant och "pigg" Mona Sahlin är. Hon har lika mycket trovärdighet som vilken skitstövel som helst. Är inte alls rädd för att någon så arg och spydig som Mona kommer leda Sossarna till seger nästa val. Det blir värre när hon blir tvungen att komma med något annat än sossarnas specialitet: Gnäll.

Nytänkandet är som bortblåst. Förutom att man snor idéer från alliansen. Mystiskt att ett gäng som svenska sossarna styrt sverige så länge och lyckats bli så självgoda. Inte mycket ödmjukhet hos Mona. Inte imponerad alls.