tisdag 12 juni 2007

Den viktiga matchen

Uppdaterad: Idag skriver Mona Sahlin på DN debatt. Klockrent! Omprövningne fortsätter i både sysslesätnings- och skolpolitiken. Men det görs inte som den moderata makeovern uppifrån och ner, utan tvärtom. Dessutom genmför de sk nya moderaterna det som bara de gamla kunnat drömma om. Ur DN debatt:

"Nu visar beräkningar från samma utredningstjänst att den politik moderaterna genomför i regeringsställning är väsentligt mer orättvis och snedfördelande än de någonsin tidigare vågat drömma om att genomföra."

Gammal: Imorgon debatterar partiledarna kl 09.00. Ska bli spännande. Mona Sahlin gör sin första debatt. Lars Lejonborg sin sista. Den största matchen har dock Fredrik Reinfeldt. Fredrik, som sparkade boll idag och fick pisk (Svd, Aftonbladet), har mycket att bevisa. Han har sett ut att vantrivas och har kännts allmännt obekväm i sin nya rollen som statsminister. Hur mår du egentligen Fredrik? Dessutom har han varit ganska osynlig en längre tid.

Förvisso är hans lyssnande välfärdsturné smart. Ur Aftonbladet:

– Han ville verkligen ta till sig det vi sa, säger undersköterskan Anita Gustafsson.

Arbetskamraten Maj-Len Bäckström höll med:

– Jag har inte röstat på moderaterna förr, men nu får jag kanske tänka om.

Efteråt sa statsministern att kvaliteten på äldrevården måste bli bättre. Men ville inte lova pengar till mer personal.

– Det är inte så enkelt. Det handlar lika mycket om att höja yrkets status. Personalen gör ett väldigt bra jobb i dag.


Mycket talar för att välfärdsfrågorna blir viktiga i valet 2010. Kanske tom det valets viktigaste fråga. S måste vara på sin vakt!


Idag var jag med i realtid.se och ser att Västerbottens folkblad uppmärksammat min artikel om högremannen Wallmark i SVT Opinion.


Inga kommentarer: