tisdag 1 maj 2007

Hälsning från Kävlinge

Fick mail från Kävlinge s-förening precis: Tack för all hjälp idag i Kävlinge! (talade där idag)"Arbetarerörelsen i Sverige och i andra länder har stått upp för människovärdet och tagit strid för demokrati och jämlikhet. Vi bär på minnen från kommunismens, nazismens och fascismens övergrepp mot fackföreningsaktiva och socialdemokrater från många länder, från det tidiga 1900-talets Moskva, till 20-talet Rom och 30-talets Berlin - ända fram till 70-talets Santiago de Chile och 80-talets Johannesburg.

Vi kommer aldrig att glömma dem som mördades i Hitlertysklands koncentrationsläger, men heller inte dem som drabbats av det högerextrema våldet i dagens svenska samhälle.

Nås av att polisen måste förstärka kring 1 maj demonstrationen i Kalmar, där Mona Sahlin talar idag. Demonstrationen hotas av en nazist-sekt som kallas NSF. Det går en röd tråd från hotet i Kalmar till Sverigedemokraternas framgång här i Kävlinge vidare till fascismen historia, som jag talat om."

Media: DN1, DN2, DN3, Svd, Svd2, Aftonbladet, Expressen

1 kommentar:

Grue sa...

Visst, det går en röd tråd mellan Stalin och sossarna också i så fall. Argumenterar man så ohederligt som du kan man se en röd tråd mellan vad som helst och vad som helst. Motbjudande.