måndag 30 april 2007

Tydligt om a-kassan

"Arbetslöshet blir så hotfullt att det hämmar människors kreativitet och vilja att pröva något nytt, och därmed samhällsutvecklingen. Därför ska a-kassan ge de allra flesta en ersättning på 80 procent av inkomsten. Det är vårt gemensamma besked." skriver Wanja och Mona i DN debatt idag (Svd, Ekot, Aftonbladet). Ett välkommet och tydligt besked!

Redan nu, 3,5 år innan valet, börjar media spekulera om hur den nya vänsterregeringen ska se ut(dn).

Själv är jag med i Ekot idag om flyktingmottagningen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

detta var det dummaste förslaget på länge! varför ska vi lågavlönade egentligen arbeta? jag förlorar varje månad över 1000 kr gentemot min a-kasseersättning på att arbeta. Ändå arbetar jag, fastän jag tycker det är helgalet. Höj istället lönerna! Löner på cirka 15000 brutto för heltidsarbeten är en förolämpning

Anonym sa...

Du verkar inte fatta hur a-kassan funkar. Att du förlorar på att arbeta är märkligt (men visst risk för marginaleffekter). En högre a-kassa leder till högre lägstalöner. Politiker beslutar inte om löner. Det gör fack och arbetsgivare. I förhandling.
/Olle

Mange sa...

Har du själv, Luciano nu kommit på hur viktigt en återställare i A-kassan är? I samband med kongressen i Stockholm var du ju en av de unga socialdemokrater som inte ville lova återställare med motiveringen att vi inte vet hur det ser ut 2010?

Men nu har ju ledningen gått ut med återställaren så det blåser ju åt andra hållet och där finns du självklart ju, vilket hykleri!

Luciano Astudillo sa...

Intressant debatt mellan de två anonyma (heja olle!). Magne, vad bra du ger mig chansen att tydliggöra min ståndpunkt. Ser att du följer mina uttalanden i media i detalj. Jag har aldrig sagt nej till någon a-kasse höjning. Men tänk hur det kan bli när media klipper ur ett resonerande sammanhang...

Osman sa...

Det ”socialdemokratiska” turkiska partiet Cumhuriyet Halk Partisi uppmanar den turkiska militären att genomföra en statskupp mot den demokratiskt valda AKP regeringen i Turkiet.
Jag uppmanar den svenska socialdemokratin att bestämt fördöma den turkiska militärens hot om en statskupp, samt arbetar aktivt för att utesluta Cumhuriyet Halk Partisi ur socialistinternationalen.

Osman

Hjälp oss mot kuppen! Du vet vad det innebär!