lördag 3 mars 2007

Diskriminering som affärsidé?


I vecka som gått har flera fått känna av att vi svenskar tycker det är fel att behandla folk annorlunda för att råkar tillbe en annan gud eller de råkar se annorlunda ut. Fem killar som blivit stoppade på krogen och en kvinna som inte fick bära slöja har cashat in lite kosing.

Advokaten Clifford Molenda som företräder Stockholmskrogen säger: De har gjort det till en affärsidé. De åker runt på krogar och smygfilmar bakom bilar i förhoppning att bli nekade att komma in.

Det var ett annorlunda sätt att se det på. Men Clifford du har en poäng. Sätt stopp för dessa entreprenörer. Släpp in alla som vill roa sig och ge jobbet till den som har bäst kompetens så slipper ni bli skinnade!
Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , diskriminering

2 kommentarer:

monitor sa...

Ska man verkligen släppa in alla överallt?
Maskeringsförbudet har kommit till för människors säkerhet. Vad är syftet med att polisen filmar t.ex. demonstrationer, fotbollsmatcher eller att det finns kameror på bussar eller i taxi när man ändå inte kan identifiera någon om det skulle behövas?

stefan sa...

vad skall dom ha för bild på körkortet? å skall dom ha burkha på sig
när dom stackars kvinnorna ska in på banken för att göra sina bank ärenden? förresten så äter dom inte fläsk kött hej hopp så tar dom en korv. koranen skrevs för att människan
inte skulle dö ut. på den tiden fanns inga kylskåp och ingen elektricitet
man grillade över öppen eld.fläsk kött måste man steka ordentligt annars blir det bakterier.(orent)
hälsar gör man med vänster hand ,ja för högerhand torkar man sig i stjärten med .tvål å vatten är en bristvara i öknen.slöjan är till för att mannen inte ska bli frestad att överge sin fru å barn ,men varför ha mång gifte jo för att säkerställa fortplantning av människan .annars hade vi inte överlevt.år 2007 så tycker jag att det är en stenålders religion.kristendomen är inte heller så bra se bara till vår egen historia hur kyrkan har roffat åt sig av folket. i modern tid så har kyrkan å staten ombytta roller se bara på göran å anita persson vad gott dom lever på oss knegare.OBS jag är inte kommunist eller socialdemokrat.men jag tror att folk hade ett bättre liv i väst än i öst,förutom i säng kammarn i öst hade man ingen religion å ingen censur .i modern tid så är lyckan för östkvinnor att handla i dollarshopen å sälja sin kropp till rika maffia gubbar å nästa dag så är dom muslim å skulle aldrig kunna
begå äktenskapsbrott. mycket är konstigt här i världen