torsdag 27 september 2007

Vi är också offer!

Besökte i förmiddags rättegången i hovrätten mot de sk Stureplansprofilerna. Intresset var stort som du kan se på bilden och på hur mycket media skrivit om det. Det var jobbigt att vara där. Jag vill inte gå in och ha någon åsikt på kommande utfall än, men det var uppenbart vilken strategi de olika parterna valt för att presentera sitt case.

Tjejen mår dåligt. Det lästes upp ett intyg för hur denna händelse än idag plågar henne. Åklagarsidan redogjorde också kliniskt för alla hennes skador. Försvararsidan hävdade "att denna kväll var precis som många andra". De hade inget att dölja. Ja, man hade haft sex. Ja, det var av det våldsamma slaget. Ja, det fanns ett grovt språk. Men hur skulle dem kunna veta att hon inte ville?

Rättegången som utspelar sig är den yttersta konsekvens av de roller vi tjejer och killar ska leva upp till. Som vi fostras till. Mannen jaga, kvinnan jagas. Mannen tar innitiativ, kvinnan avvaktar. Mannen som inte tar sitt uttrymme är omanlig, kvinnan som inte står och väntar....ja uppfattas av många som billig och enkel. Överallt är det på samma sätt. Från inneställena i Stureplan till dansbanan i Borlänge. Ja, överallt är det samma. Det är bara att erkänna! Du, jag och de flesta andra bär upp det hära. Tillsammans.

Jag mår illa. Riktigt illa.

Media: TV4, DN, DN2, Svd, Aftonbladet, Expressen, Expressen

7 kommentarer:

Per sa...

word

John Berg sa...

"Rättegången som utspelar sig är den yttersta konsekvens av det roller vi tjejer och killar ska leva upp till."

Fel, dagens rättegång är en yttersta konsekvens av en liberal sexualmoral.

http://artikel19.blogspot.com/

Anonym sa...

http://bloppe.blogspot.com/

krummerik sa...

Fel John Berg, våldtäkt har inget med sex att göra...

Anonym sa...

Det bästa vore, enligt kvällstidnings tillika feminist-mentalitet, att fängsla alla våldtäktsanklagade män. Alla vet ju att kvinnor inte kan ljuga. Alla vet ju vidare att män är onda, speciellt om de är rika.

Bryt sa...

Anonym: nu förväxlar du rabiat feminism med feminism, som egentligen enbart är en strävan efter jämställdhet.

För övrigt: om man som tjej förväntas iaktta försiktighet med sprit, kläder och sexresumé för att slippa bli misstrodd i fall som detta är det inte mer än rätt att killar får börja tänka efter lite också. Är man oansvarig och knullar runt som en tjur på amfetamin på fyllan som en galen, ja då blir kanske konsekvenserna att någon åtalar en för våldtäkt.

Anonym sa...

bryt: Det du säger är alltså att journalisterna på kvällstidningarna, Luciano och andra alla vänsteranhängare, är rabiata feminister?

För samtliga av dem har ju faktiskt (mer eller mindre, diffust eller icke-diffust) redan anklagat männen i denna soppa...

Att det är två rika etniskt svenska män gör saken förstås inte bättre.