onsdag 26 september 2007

Motstånd, motstånd och motstånd

Uppdaterad: Mer i media: Om slöjan: DN Om Burma: DN, Svd

”Invandrare är väl okej, men de måste uppföra sig som svenskar”. Och så mycket som varannan svensk vill förbjuda slöja i skolan. Det är våra syn på invandrarna, enligt den senaste Mångfaldsbarometern. (Svd, Svt). Men vem är svensk och vem är invandrare? Är du svensk? Är du kanske tom svensk muslim? Eller hur länge är du invandrad? Vad mäts egentligen? Jag motsätter mig denna förenklade och tillplattade uppdelningen av människor.

I Burma trappas nu våldet upp. Juntan tar strid med munkarna. Nu befaras de värsta. Omvärldens tryck på generalerna måste öka! (DN, DN2, DN3, Svd)

Äntligen ska vi få ta debatten med moderaterna. (DN) Men det tog tid. Moderaterna har nämligen gjort vad de kan för att slippa ta debatten. Det ska bli kul!

Att göra motstånd är en viktig drivkraft i samhällsutvecklingen. Vägra den svart-vita och tillplattade bild som Mångfaldsbarometern är ett uttryck för. Vi går inte längre att dela upp i "invandrare" och "svensk". Stöd motståndet i Burma. Solidarisera dig med de modiga munkarna och kräv att världen agerar kraftfullt. Ta debatten mot högern i Sverige på dina arbetsplats, i skolan och på din fritid. De vidgar klyftorna i vårt land. Ger mer till de som har mycket och säljer ut Sverige. Motstånd, motstånd, mera motstånd. Det driver samhällsutvecklingen framåt. Förhoppningsvis.

I helgen var jag på Nallekonsert i Malmö. Hoppas denna låt kan inspirera dig. Gå med rebellrörelsen. Du också.3 kommentarer:

Leo Sundberg sa...

Fråga: tycker du inte att man ska anpassa sig till svenska regler om man flyttar hit? Det tycker jag.

Själv är jag svensk, och känner många sjyssta invandrare. Min mamma är invandrare, men jag är född här. Jag sticker inte under stol med att jag stör mig på såna invandrare som kommer hit och vill fortsätta leva som i sitt gamla hemland. Att islam breder ut sig ska man se på med oror tycker jag. Fråga de som har flytt från förtrycket i Iran, de kanske kan upplysa dig om hur det blir när man inför denna religion i praktiken. Även kommunismen är en fin idé kan man tycka, men det är ju verkligheten som räknas. I inget muslimskt land finns demokrati, utom Turkiet och Bosnien och det är bara för att Islam (lyckligtvis) där har ett svagt inflytande över folk.

En gång i tiden sa vänstern "folkets styrka utan kyrka" för att man ville kasta ut religionen som det ockulta hokuspokus det var och är. Att dagens sossar fjäskar för Islam är för mig oförståeligt. Har Islam någonsin behandlat socialistiska frihetsrörelser med något annat än en järnhand där Islam haft makt?

Anonym sa...

Det är så roligt att höra på sossar, som så fort man nämner de enorma invandrings- och integrationsproblem vi har här i Sverige börjar gaffla om "Men vem är svensk och vem är invandrare? Är du svensk? Är du kanske tom svensk muslim? Eller hur länge är du invandrad? Vad mäts egentligen?".

Varför inte bara erkänna att det finns problem, gigantiska sådana, och att många av dem faktiskt inte är svenskarnas eller Sveriges fel, utan just invandrarnas? Och sedan gå vidare med att försöka lösa dessa problem. Det är ju trots allt sossarna som skapat dessa problem, och då vore det väl inte mer än rätt att ni också löser dem?

Weine Berg sa...

Ja, visst är det fegt att gömma sig bakom retoriska frågor som "vem är egentligen svensk?". Stå för vad du tycker, Astudillo! Definiera vem som är svensk enligt dig.