söndag 19 augusti 2007

SD, Malmö och Laleh

I Skåne har Sd sedan länge gjort ett genombrott. Alltfler ser dem som rumsrena och ett tänkbart alternativ. Men jag tror att inte att de stärkts så mycket i Malmö, utan i kranskommunerna.

Inte heller hjälper idioterna i AFA till. Förutom att AFAs gärningar är ett direkt hot mot demokratin så tjänar troligtvis Sd på den uppmärksamhet de får. Bli inte överraskade om de fortsätter öka i nästa undersökning.

Allianspolitiken, med sin udd riktad mot de mest utsatta, är dessutom en perfekt grogrund för dessa extrema krafter. Ökade klyfter och ökad otrygghet och ett Sd säger sig ha lösningen på problemen. Men inget nytt på den fronten. Genom tiderna har den idétradition Sd representerar alltid pekat finger på ”dom andra”. Det är ”dom andra” som kostar för mycket. Det är ”dom andra” som inte jobbar. Det är ”dom andra” som hotar dig. Idag är ”dom andra” ofta blattarna. I morgon kanske det är du.

Idag spelar Laleh på Malmöfestivalen. Får ta mig en sväng runt festivalen idag också:
Media: DN, Svd

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Det är ”dom andra” som kostar för mycket. Det är ”dom andra” som inte jobbar. Det är ”dom andra” som hotar dig. Idag är ”dom andra” ofta blattarna."

Efter att själv som svensk ha bott i områden som Rosengård i Malmö och Kungsmarken i Karlskrona så kan jag säga att det är "dem=blattarna" som hotar och kostar. Jag blev av med två bilar och en cykel. Jag var tvungen att flytta då de hotade att döda mig då jag har fel hårfärg=ljusblond.

Jag har tröttnat på att alla håller med "dem". När ska jag som betalar alla socialbidrag med mina skattepengar få säga mitt? Tack för att ni finns SD!

Anonym sa...

När jag läser din blogg tycker jag att det är härligt att Sd finns. Jag satt fast i mitt gamla tänkande och röstade av tradition på det partiet (S) jag alltid gjort. 2010 blir det ändring, då får Sd min röst.

Anonym sa...

Blir ledsen av att läsa sådana här bloggar. Omfamnande av en mångkultur som förstör så mycket...

Luciano Astudillo sa...

Jag tycker det är synd att inte vi alla svenskar - oavsett hur vi ser ut, hur gamla vi e, oavsett vilken gud vi tillber (eller avstår från att tillbe)- ser att detta är det land vi har. Och att vi alla behöver anstränga oss för att göra det bättre än vad det redan är. Däribland betala skatt.

Fruktansvärt att du blev av med två bilar och en cykel. Jag har blivit av med flera cyklar. Än värre är det att du blivit trackad för att du är ljusblond. Helt oacceptabelt!

Jag tycker inte om vad Sd står för. Men respekterar och är beredd att försvara deras rätt att få uttrycka sin mening...

Ragge D sa...

När du använder SD för att ge alliansregeringen en känga fokusförskjuter du debatten.

Argumentationen blir svagare och du bidrar därmed indirekt till sverigedemokraternas framgångar.

SD hämtar lejonparten av sina väljare från LO-kollektivet. Som socialdemokrat borde du ut till metallklubbarna och berätta om varför sverigedemokraternas politik är dålig.

Lärde ni er inte sånt på Bommersvik? Att man måste välja ut en motståndare i taget...

Anonym sa...

Jag tycker det var bra skrivet.