måndag 20 augusti 2007

Reinfeldt, karensdag och fastighetsskatt

Nu backar Fredrik Reinfeldt om ytterligare en karensdag (Svd, DN). Det var på tiden. Kanske har han lyssnat på sina alliansvänner? Kanske har han äntligen fattat att svenska folket är less på att han lovade en sosselight politik i valet och under hela första året genomfört en politik som inte ens de gamla moderaterna kunde drömma om att förverkliga.

Försämrad A-kassan, minskat stöd och ökad press på de arbetslösa, ökad otrygghet på arbetsmarknaden, utförsäljning av gemensamma tillgångar, borttagandet av förmögenhetsskatten och fastighetsskatten, mm, mm.

Det förslag om en ny karensdag som låg var inte bara orättvis, då den drabbar dem som redan är mest ofria på sina jobb, kvinnor och lågavlönade. Det var också ett sjukt konstruerat förslag som motverkade arbetslinjen.

Trots massiv kritik mot förslaget kring förändringarna i fastighetsskatten " står han tills vidare fast vid uppgörelsen".

Jan Södersten, professor i nationalekonomi i Uppsala:
- Förslagen löser inte de problem som regeringen säger sig vilja lösa, men de skapar nya betydligt större problem. Man slår sönder neutraliteten i skattereformen från 1991 som byggde på samma behandling av olika kapitalskatter. Att komma med dessa förslag är ett skattepolitiskt bottennapp, säger han till Svd.

Idag spelar Timbuktu på Malmöfestivalen. Jag vill ge dig, Fredrik Reinfeldt, följande låt. Förhoppningsvis Fredrik kan refrängen stärka dig:

För The botten is nådd, hur långt kan man gå
Hur lågt kan man sjunka hur kasst kan man må
Kändes förjävligt innan men det börjar bli lite bättre nu min vän
Om jag tappar fästet och trillar ned ska jag klättra upp igen

Ja, fästet har du tappat och trivas på jobb verkar du inte göra. Men det är lugnt. Senast 2010 får du göra något annat...

Inga kommentarer: