torsdag 23 augusti 2007

Offside Kd!

Idag får Fredrik Reinfeldt och moderaterna rött kort av 12 förvirrade och frustrerade kristdemokrater i Svd Brännpunkt. Det menar bland annat att M ”abdikerat och lämnat den klassiska ”borgerliga politiken” bakom sig”.

Men ursäkta? Det är ju klassisk högerpolitik som gjort att A-laget tappat rekord mycket i opinionen! Att A-laget lovade sosse-light politik men nu genomför höger annan politik.

Det är förvisso så att Reinfeldt och M håller fast vid vissa symboler. Smart om man överhuvudtaget ska ha en chans att vinna nästa val. Men hur länge till dem orkar vet vi inte. För i takt med att frustrationen ökar och det blir allt mer uppenbart att de inte har en chans 2010 kommer allt fler resonera som dessa kristdemokrater:

De nya moderaternas ideologiska irrfärd har lett till en hel del politiska självmål. Nu är det dags att någon inom alliansen tar på sig den borgerliga lagkaptensbindeln och placerar några bollar i krysset, annars är risken uppenbar att vi ännu en gång tvingas lämna ifrån oss makten efter endast en mandatperiod.

Det är dags för Göran Hägglund och kristdemokraterna att bredda spelet. Men om vi skall lyckas att vända det nuvarande negativa målskillnaden måste vi våga genomföra de nödvändiga förändringar som ­behövs för att Sverige skall bli ett bättre land att leva i.Enbart genom en offensiv taktik kan ­alliansen fullfölja en politik som leder till målfest för hela svenska folket!

Mera offensiv högerpolitik, alltså! Detta ustpel kommer eventuellt att vinna över en och annan moderatväljare till kristdemokraterna. Men det enda dessa kristdemokrater lyckats med är placerat sig offside.

Inga kommentarer: