lördag 5 januari 2008

Varför Obama?

Barack Obama blev min kandidat när jag hörde hans tal på demokraternas konvent 2004.. Här kan du se Obamas kraftfulla segertal i Iowa. Hopp, enighet och change!:

Media: Svd, Expressen, DN, Kvp

4 kommentarer:

Marcus sa...

Obama är utan tvekan den bästa kandidaten. Han är liberal och är inte superkonservativ tokstolle som Huckabee. Han inger hopp om en bättre morgondag och jag ser likheter med Reinfeldts agerande före valet. Man får hoppas att han blir presidentkandidat. Sedan får man hoppas att Ron Paul blir Republikanernas kandidat, han är ju i alla fall libertarian och är emot Irak kriget.

Neda sa...

Personligen tycker jag att antingen han eller Hillary Clinton borde vinna då deras vinst skulle innebära att landet för första gången styrs av antingen en mörkhyad eller en kvinna. Det är de som kan leda den verkliga demokratin framåt. Sen om ingen av dem vinner vid detta valet innebär det ju att amerikanerna skjuter upp starten för en mer "rättvis" demokrati, men det är väl inte säkert att de kan hantera något så stort just nu. Annars kommer man att om 50 år se tillbaka och minnas den dagen då USA fick sin första färgade/kvinnliga ledare, ungefär så som vi ser på Martin Luther King Jr. som trots sin hudfärg är ihågkommen för sitt arbete.

kulturbloggen sa...

Obama kanske är OK, men John Edwards är min kandidat. Han har varit mest tydlig ifråga om allmän sjukförsäkring och Irakkriget. Det som antagligen är till nackdel för Edwards är att han är en vit man.
Lite sorgligt att det blivit så.
Men det viktiga är att det blir en demokrat som näste president i USA.
RS
kulturbloggen.com

Anonym sa...

Vad är det för trams att Du och de andra tre väljer kandidat till USA VALET.
Ni är ju så långt ifrån inflytande man kan vara
Det är väl ingen amerikan som bryr sig om vad en svensk tycker i det sammanhanget och för övrigt i andra sammanhang också.
Amerikanerna vet nog vad de gör utan självpåtagen inblandning av tre svenska sozzar.
Det blir enbart patetiskt att läsa.