måndag 19 november 2007

(M)era skattefusk

Nu synas misstänksamma hushållsavdrag, uppger DN:

Till exempel fakturor där det kostat 300 kronor att fälla träd, men 8.700 kronor att klippa gräset (man får skatterabatt på gräsklippning inte på trädfällning). Eller flyttfirmor som tar mer för flyttstädningen än själva flytten. Eller byggfirmor som också verkar utföra garagestädningar till höga kostnader.

Vi socialdemokrater varnade för detta. Suck! Den här typen av regelverk leder till svåra gränsdragningsproblem. Uppsåtligt? Vet ej. Onödigt? Absolut!

3 kommentarer:

Kurt sa...

Det blir nog ännu roligare - eller dystrare när ansökningarna från utländska bostäder börja trilla in. Där har naturligtvis skattemyndigheten ingen som helst möjlighet att kontrollera. Och i Sverige kommer det nog att startas firmor som bara kommer att drivas i ett år för att samla på sig en massa avdrag för hushålls nära tjänster, sedan körs företaget i konkurs så att skattemyndigheten inte kan kontrollera några avdrag.

jonas sa...

Fusk är fusk oavsett om det gäller bidrag eller avdrag...

Inget av de skall tolereras!

Anonym sa...

Att det skulle fuskas visste vi alla.Maud Olofsson tyckte däremot att det inte var något problem.Det verkar vara skillnad på fusk och fusk.