söndag 11 november 2007

Maud: Vi kan inte vänta på dig

Maud Olofsson har lämnat walk over i frågan om att stötta entreprenörer och småföretagare. Skatten höjdes för de minsta företagen redan första året, regelkrånglet har ökat inte minskat det första året med den borgerliga regeringen och utredningen som skulle titta hur på trygghetssystemen anpassades för att bättre omfatta entreprenörer har skrotats.

Vi kan inte vänta på att Maud pratat färdigt. Vi måste förbereda oss för maktskiftet 2010. Därför har vi bjudit in den tidigare utredaren och en del företagare för att göra en "miniutredning" kring hur socialförsäkringssystemen bättre kan stötta entreprenörer och småföretagare. Jag ska leda gruppen. Det ska bli kul.

Såg att Maud Olofsson intresserat sig för Svenskt mode. Jag hade ju debatt med henne föra riksdagsåret. Då betonade jag inte minst idé om att göra mode till en del av Sverigebilden:

Mode kan bli ett sätt att marknadsföra Sverige internationellt, precis som har skett med svensk design, sa jag då.

Här hittar du hela debatten. Kanske jag har jag inspirerat henne lite? Det är bra synd att hon så ensidigt betonar stödet till mode som ett stöd att stärka kvinnligt företagande. Ska slänga in en ny interpellation om detta.
5 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Luciano,

Det måste vara kul att vara riksadesledamot och samtidigt enreprenör med expertkompetens! Man blir imponerad. Att satsa på mode verkar var en bra ide. Vi kanske skulle låta alla fristående entreprenörer först kolla med er allvetande politiker först innan vi kör igång med något.
Lycka till som ordf i er miniutredning. Ta med Mona och den nytilltädde VD'n Ulrica också. Hon ska visst också syssla med mode och inredning. Ni är ju bäst på allt!

Mvh Nils Dacke

Anonym sa...

Hej Luicano

Jag har en liten undran kring, varför ni har gett upp er välfrädspolitik? Varför har ni slutat satsa på välfärden?
Varför nyanställer ni inte folk och förbättrar deras villkor?

Ni vet väll om att de som är dessa nyföretagare, är folk som har blivit svikna av den offentliga sektorn, ja dem flesta kommer därifrån. Men har tröttnat på dem urusla villkoren.

Varför har sap gett upp tanken om att den offentliga sektorn ska vara ett föredömme för marknaden, samt sätta normen för vad som är rätt och fel i arbetsmarknaden. Eller förlåt,istället för och rikta frågan till sap, riktar jag den till dig. Du som var SSU's vänsterkandidat.

Vänster i SSU och höger i partiet... typisk process för en medlem i den så kallade arbetarrörelsen.

Stå på dig Luciano, partipi(s)kan kan vara hård och göra ont, men din integritet är viktigare.
ps: du behöver inte svara eller acceptera, bara läsa och fundera för ett litet ögonblick, bara ett litet...

/Anonym

Anonym sa...

Luciano,

Patetiskt att höra Dig och Din vapendragare Östros som har stälLt till ett HELVETE fÖR FÖRETAGARNA UNDER ALLA ÅR som Ni suttit vid köttgrytorna.
Skatt på skatt på skatt HAR I DET NÄRMASTE omöjliggjort att driva småföretag.
Att komma nu när tioöringen har ramlat ner är PATETISKT.
Din kompis NUDER har ju lovat att återställare skall utverkas om Ni mot förmodan vinner valet 2010.
Hur tror Du att vi kan lita på Er.
Hur tror Du att vi kan lita på ett parti med en partiledare som har fuskat med statens kreditkort.


Bertil
småföretagare

nicklas eriksson sa...

Ärligt Luciano, finns det någon gräns för hur långt åt höger ni har tänkt föra det gamla arbetarepartiet?

Jag har bara varit medlem i ett antal år, men jag funderar på att lämna. Väntar med spänning på den förste socialdemokraten som säger utåt att det inte finns något klassamhälle mer.

Sossarna känns inte som mitt parti mer, det är medelklassens. Och jag är en vanlig arbetargrabb på 30+ som tjänar betydligt under LO-snittet.

Luciano Astudillo sa...

Jag tror s måste ta sig annan småföretagens villkor. Med det sagt inte blunda på att det finns ett klassamhälle. Finns ingen motsättning.

Nej, jag varken vet eller kan allat.

Mvh