torsdag 16 augusti 2007

Delseger om kamraövervakning

Idag i den interpellationsdebatt jag hade med justitieministern aviserade Beatrice Ask att hon vill moderniserar lagen om kamraövervakning. Ett välkommet besked. Men vi ska inte ropa hej förens vi sett utredningsdirektiven. I samma debatt medverkade Håkan Linander (c), ansvarig c-ledamot för justitiefrågor, som var direkt motståndare till förslaget. Dessutom var ministern otydlig hur och när utredningen kommer.

Ur Sydsvenskan:

– På den här sträckan, en procent av Malmös yta, begicks 36 procent av alla anmälda fickstölder, 32 procent av olaga hot och 24 procent av våldtäktsförsöken i Malmö mellan 2003 och 2005, sade han och angrep vad han såg som en inkonsekvent debatt om personlig integritet. Dessa brott är i sig en kränkning av människors personliga integritet.

Hela debatten går att hitta på riksdagens hemsida imorgon.


Media: Sydsvenskan, Radio Malmöhus Rapport idag, se efter 22:20 min in programmet
12 kommentarer:

sevgi sa...

hej, jag förstår inte riktigt din poäng nu, är för ett mer övervakat samhälle?

Bengt-Olof Gavne, Västerås sa...

-Herr Riksdagsmannen! ..fick Du inte nog av Augusto Pinochet-Ugarte där hemma i Chile? …eller har Du kanske aldrig upplevt honom, bara hört talas om honom?
-Med att Du nu kör samma race här i Sverige! ..i Sveriges riksdag. Med Din interpellation till Justitieministern med att Malmö –som Du skriver- ”stad” har fått avslag på att få kameraövervaka.

Att Du alltså här driver ..rimligen medvetet? en fascistisk, nazistisk verksamhet. Du vet som med t.ex. Adolf Hitler. Att strunta i överenskommelser, att sätta en stövelklack på lagd lag. Och inte minst att skilja på människor, Hitler med arier och annat folk, Du med stadsboende människor som nått finare än landsbygdsboende. ..å så förstås att sådant Ditt kan utvecklas. -För visst vet Du att Din hembygds lokala politiska samhälle av Er malmöbor, benämnes Malmö ”kommun”.

Alltså jag hävdar absolut inte att denna kommunordningen som vi svenska folk överenskom och lagskrev runt 1967, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag skäl för att, den kanske borde diskuteras och inte omöjligen ändras något. -Men att eventuell ändring skall ske demokratiskt och rättsstats mässigt. Att vi svenska folk diskutera saken och sedan röstar för något. Skall en ändring inte köras med våld och terror. ..som Du pysslar med.
Och med att mörda, som Dina kompisar här i Västerås kör med.

Anonym sa...

Vilket sjukt inlägg Bengt-Olof Gavne. Fanns den något sakligt i det?
/Kalle

Bengt-Olof Gavne, Västerås sa...

-Vad är det som INTE ÄR sakligt; som signaturen Kalle –vågar han inte stå för vad han framför?- undrar över här ovan.
: Att vi svenska folk har överenskommit, stadgat i lag, att våra lokala politiska samhällen –kommunerna- benämnes just ”kommun”?
: Att Luciano Astudillo benämner Malmö kommun för Malmö “stad” i sin interpellation?
: Att Luciano Astudillo –därvid- kör samma race som Adolf Hitler och Augusto Pinochet-Ugarte gjorde, med att strunta i överenskommelser, att sätta en stövelklack på lagd lag. Att skilja på människor, stadsboende mot landsbygdsboende; som ju är grunden för att vilja benämna Malmö kommun för Malmö ”stad”.
Som ju är det kännetecknande för fascismen och nazismen.

Sen vet jag ju inte varför Luciano Astudillo kör detta stads snacket. -Om det handlar om -som för Hitler och Pinochet- en ideologisk övertygelse? Eller kanske bara att vilja vara sossebossen Ilmar Reepalu till lags?
-Och skulle det vara sjukt, som signaturen Kalle hävdar, att visa på saklighet? ..även om sakligheten är mänskligt demokratiskt rejält skitig!

Luciano Astudillo sa...

Hej Bengt-olof!

Om du går in på Malmös hemsida kommer du se följande adress:
Malmö stad
205 80 Malmö
August Palms plats 1
040-34 10 00

Det kanse irriterar dig, men det är i så fall inte mitt problem. Dessutom har det inget med frågan att göra.

Liknelser med massmördaren Hitler och med diktatorn Pinochet är väl ett försök att få mig provocerad. Men du är ju faktiskt ute och cyklar.

Hoppas du läser hela debatten när du kommer upp på riksdagens hemsida.

Mvh
Luciano

Bengt-Olof Gavne, Västerås sa...

-JA JÖSSES!!!!!! En vårt svenska samhälles ledare –riksdagsmannen Luciano Astudillo- är så förståndsmässigt enkel –trots att han visst har civilingenjörs förstånd- att bara han ser att någon annan –här Malmö kommuns Hemsidas författare- gör något visst –alltså benämner Malmö kommun för Malmö ”stad”- vet han att detta är rätt och riktigt.

..ja, han är ju inte historiens förste enkelspårige. T.ex. mången tysk gjorde det samma under Adolf Hitlers många tal; som de sedan efter 1945, inte kunde fatta att de hade gjort.

-Och alltså jag är absolut inte ute för att provocera med min redogörelse här ovan om fascismen, nazismen. –Jag bara redogör för PRECIS! vad saken handlar om.
Att man idag lättsamt benämner Malmö kommun för Malmö ”stad; -ja, de flesta tar det nog idag som lättsamt DOCK! att en del tar det rejält allvarligt. Till att dessa allvarliga, redan idag tar all överenskommelse med en klackspark, sätter stövelklack på all lagd lag, nervärderar allt som inte passar deras egna intressen. -Till att det blir i morgon, …som ju det gick till i t.ex. 30-talets
Tyskland, också den egentlige demokraten och rättsstats tänkande, klacksparkar, stövelsätter, nervärderar.
-Men det borde väl vara att säga NEJ!, redan till den förste som klacksparkar, stövelsätter, nervärderar.
Alltså NEJ! Lägg av! Luciano Astudillo. …förutom att Du ju är vald av …tror jag i alla fall? demokratiska och rättsstatstänkande malmöbor till att ta i sådant här.

PS. Tänk om jag också kunde få skriva detta i SydSvenskan! Inte minst om en förståndsmässigt enkel riksdagsman. Denna tidningen som hit in tills har nekat mig att få berätta om detta stads snackande.

Sebbe sa...

Hur gick det med instegsdebatten då?

Luciano Astudillo sa...

Helt ok tycker jag. Lite hetsigt. Men så brukar det bli mellan mig och Littorin.

Bengt-Olof Gavne, Västerås sa...

-HUR BLEV DET NU? Med socialdemokraten Luciano Astudillos beteende att, -rent brottsligt- benämna Malmö kommun för Malmö ”stad”?
Inte minst till att Luciano Astudillos skriver sig –här på hans bloggsida- för: ”Jag älskar Sverige för att det är ett land där vi ställer upp för varandra … segregationen, utanförskapet … fast övertygad om att vi kan förbättra Sverige … jag främst jobbar med … integrationspolitik.”

Att benämna Malmö kommun för Malmö ”stad”, handlar ju om att segregera –stadsboende folk från övriga folk- till att sätta dessa övriga i utanförskap med att de ju ändå juridiskt tillhör det lokala samhället, ”staden”; som vi svenska folk har idag organiserat vår svenska samhällsgemenskap.
…och vad pysslar då riksdagsmannen Luciano Astudillo med sin integrationspolitik i riksdagsarbetet?!!

Å så svaret här ovan till mig på mitt inlägg: ”det (att Malmö kommun skulle benämna sig för Malmö ”stad”) kanske irriterar dig med det är i så fall inte mitt problem”. Till snacket om ”vi ställer upp för varandra”, ”segregationen”, ”utanförskapet”.
-Har inte socialdemokratin här med att sätta Luciano Astudillo som riksdagsman, gjort en rejäl tabbe? …att kanske Luciano Astudillo är nån slags agent för andra krafter än socialdemokrati?

bogavne@hotmail.com

Anonym sa...

herregud bengt ove! tänkt om du hade riktat all din överskottsenergi på något som betydde något. då hade du blivit en kraft att räkna med!

P från Malmö STAD

Bengt-Olof Gavne, Västerås sa...

-VAD KAN BETYDA MER –för en demokrat- ATT BEKÄMPA FASCISM, NAZISM?
Alltså jag nervärderar absolut inte fascismen, nazismen! För skulle jag nervärdera detta, skulle jag ju samtidigt upphöja mig till nåt slags Gud på Jorden som vet vad som är rätt och riktigt. ..och sånt är jag absolut inte.
Det handlar bara om att jag! tror mer på, ..ju detta rena påhittet, demokrati. Alltså till på köpet rakt emot Naturens mening med just fascism, nazism, att den starke skall överleva den svage.

Till att visst skall den som tror på fascismen, nazismen, ha sin tro. –Men INTE i mina sammanhang. ..och väl inte i övriga demokratiskt tänkande folks sammanhang.
Och som ju faktiskt Malmö –där jag en gång tog mina första steg- är en del vårt Sverige, måste jag ju ta i denna fascismen, nazismen; bland annat med …tydligen Luciano Astudillo.
Och nu senast har jag fått liknande mening från socialdemokraternas ombudsman i Malmö, Andreas Schönström.
Att hävda att malmöbor skulle vara nått finare folk än övriga svenskar.

Observera! vad jag också har sagt. Att jag hävdar absolut inte att denna kommunordningen, att alla våra politiska lokala samhällen –kommunerna- skall värderas lika Sverige runt. Som vi svenska folk överenskom och lagskrev runt 1967. Är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag skäl för att, den kanske borde diskuteras och inte omöjligen ändras något. -Men att eventuell ändring skall ske demokratiskt och rättsstats mässigt. Att vi svenska folk diskutera saken och sedan röstar för något. Att en ändring INTE skall köras med VÅLD och TERROR. ..som Luciano Astudillo, och Andreas Schönström pysslar med.
Och till och med att mörda, om än bara att socialt mörda, som socialdemokraterna här i Västerås kör med.
bogavne@hotmail.com

Anonym sa...

som sagt!

P från Malmö kort och gott!

Ps. finns kanske ett bättre sätt att bekämpa nazism och fascism än att ge sig på en kommunikationssatsning?