söndag 4 november 2007

Vilken värld lever moderaterna i?

Ja, den frågan ställer jag mig efter att det nu också uppdagats att den nya statssekreterare Clase och paret Cederschiölds också undvikits att betala sin skatt. Men det som får mig att verkligen höja på ögonbrynen är ordföranden i arbetsmarknadsutskottet, Catarina Elmsäter-Svärd (m) kommentarer i DN idag. Hon är trött på att "medierna bara granskar moderater"

- Jag börjar bli irriterad över det. Det börjar nästan bli patetiskt. Svartjobb är oerhört vanligt. Det kan vem som helst se.

Hon säger vidare:

- Det är något sjukt över hela systemet. Det är ett högt skattetryck som tvingar fram sådant här.

I min värld är inte alla fifflare. I min värld är det många som försöker göra rätt för sig. Jag tycker hela Elmsäter-Svärds resonemang är patetiskt och sjukt. Dessutom kan jag avslöja att media ringer runt och kollar alla just nu, vilket är bra!

Med den föreställningsvärlden, som nu Elmsäter-Svärd ger uttryck för, är det inte heller överraskande att borgerligheten gett sig på sjuka och arbetslösa. De är ju också fuskare. Läbbigt!

Det som avslöjats, återigen, är att hela moderaternas resonemang och om nytt arbetarparti är en fet bluff! Att göra rätt för sig och att göra sin plikt (alltså betala skatten) ligger helt enkelt i modertaterna. För dem har alltid all skatt varit stöld!

Men nu när retoriken är en annan har äntligen verkligheten hunnit ikapp dem. Nu mäts det med samma måttstock som vi socialdemokrater alltid gjorts. Det är bra.

PS: Magdalena Andersson har dock en poäng. (Svd) DS.

Media: DN, DN2, Svd

2 kommentarer:

Luke Bloom sa...

Hej

Vad tycker du om att ha en partiledare som själv har fuskat med skattepengar? Vad är det som gör att hon kunde bli partiledare nu och inte för ca 10 år sedan?

amanda sa...

Kanske är det så att de som jobbar väldigt väldigt hårt är trötta på att hela tiden behöva betala för alla lata människor och att vi därför fifflar för att det är helt orimligt att vi ska dra hela lasset genom att betala skatt, skatt, skatt som S har infört...